I na podzim pokračují pěkné výsledky

I podzim je výsledkově pěkný, navíc proběhlo mnoho pěkných závodů a tak jsme si orienťák mohli užít naplno.

Září odstartovalo národním Žebříčkem B u Nové Paky. Závod běžely Nora, Eliška a Zita. Zita oba závody vyhrála a posunula se i v konečném pořadí žebříčku B na první místo. Výborně běžela i Eliška. V sobotu třetí a v neděli pátá. Celkově v žebříčku udržela druhé místo. Nora zatím sbírá zkušenosti, které příští rok jistě zúročí.

Hned následující víkend odstartovali oblastní žebříčky, sprintem ve Ždírci, kdy šlo o mistrovství oblasti a krátkou tratí u Lipnice. Opět jsme několik beden získali –  Zita 2x vyhrála, Eliška druhá a třetí, Aneta ve sprintu vyhrála. Nesmíme zapomenout ani na třetí místo Alči v D21D.

Tento dvojzávod byl důležitý pro konečné nominace na mistrovství ČR oblastních výběrů, které proběhlo hned následující víkend. Na mistrovství od nás jeli nakonec Nora, Denisa a Aneta. Mistrovství pro oblast skončilo výtečné. První družstvo obsadilo vynikající třetí místo. I když v prvním družstvu jsme zástupce neměli je to dobrá vizitka úrovně našich oblastních závodů. Naši zástupci se však dalších družstvech nezklamali a získali další cenné zkušenosti a mnoho nových kamarádů.

Zkušenosti jsme hned využili na dalším oblastním závodě, který pořádal náš oddíl na Choustníku. Eliška a Nela vyhrály, Zita druhá a pěkně čtvrtá místa získali Honza W., Nora a Aneta.

Po Choustníku proběhlo oblastním mistrovství pořádané J. Hradcem. V pěkném, mapově náročném terénu na výborně postavených tratích Eliška a Nela vybojovaly zlato, Nora bronz a na Zitu a Anetu zbyla čtvrtá místa, kdy Aneta ještě dvě kontrolky před cílem vedla, ale chyba před cílem medaili vzala. V rámci Hradeckého závodu se vyhlašovala i další tři mistrovství oblasti a tak jsme odjížděli s množstvím medailí.

Poslední letošní mistrovství (noční) nás čeká již za necelý měsíc a pořádá náš oddíl .

V souhrnu úspěšného podzimu nesmíme zapomenout na proběhlé mistrovství ČR na klasice. Zde své mistrovské premiéry výborně zvládly Zita i Eliška. Obě děvčata se probojovala do B finále. Zitu od A finále dělil jen malý kousek. V B finále pak Zita skončila 9 a Eliška 15.
Letos se nám, díky pomoci Jindřichova Hradce, povedlo postavit dívčí dorosteneckou štafetu – Eliška, Zita a Míša (SJH), která ve vysoké konkurencí nezklamala a zajistila si postup na MČR štafet u Opavy.

Vedle těch oblastních a republikových závodů probíhala i Dětská liga a Kufrování. I v říjnu nás čeká řada důležitých závodů. Na klubové úrovni pak Liščí troják, kde se bude bojovat o medaile a  klubové prvenství ve sprintu, krátké a na klasické trati. Neminou nás ani klubové štafety, kde také půjde o medaile.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit