Léto na Lipnici

Uplynulou neděli proběhl oblastní závod Vysočiny v orientačním běhu a to u obce Lipnice nad Sázavou.

I když datum tomu nenasvědčoval, při slunečné neděli se teploty vyšplhaly přes 20º C a počasí tak bylo vskutku letní. 

Centrum závodu bylo v krásném amfiteátru přímo pod hradem Lipnice.

Pro náš klub to byl první společný závod. Celkem do Lipnice vyrazilo devět dětí s dospělými. Závod nakonec běželo osm dětí, z toho tři s doprovodem v kategorii HDR. I přesto, že závod byl pro šest dětí vůbec první na krajské úrovni, nevedli jsme si špatně. Norča v kategorii D10N ukázala svojí rychlost a doběhla si tak pro třetí místo. Velmi dobře si vedla i Zita v kategorii D12, pro kterou to byl jeden z prvních závodů bez fáborků a obsadila pěkné jedenácté místo ve velmi slušném čase.

Také naši nejmenší se ukázali. V nejpočetnější kategorii HDR (40 dětí) dosáhly pěkných umístění. Toník čtvrtý, Jolanka devátá a Štěpán dvanáctý. Sám jsem běžel s Jolankou a Štěpánkem. Jolanka si celý závod včetně zkratek (byly bohužel jen dvě a nevýrazné) odřídila sama a já ji už dělal pouze doprovod. Teď už jen stačí, aby se do lesa nebála sama :-). Štěpánek se zatím učí, ale při závodě stihl vyběhnout na každý kámen co jsme potkali (a že jich nebylo málo).

Ostatní si také pěkně zaběhali a sbírali tak cenné zkušenosti do budoucna.

Že orienťák není jen o závodech, o tom jsme se mohli přesvědčit v krásném prostředí centra závodu. Po vlastním závodě se zde naši nejmenší pěkně vydováděli. K poslechu nám hrála i živá kapela. Po vyhlášení výsledků byly rozdány medaile a ceny i dětem, které nezvítězily, pak už jen společná fotka a mohli jsme všichni spokojeně odjet domů. Velké poděkování patří i pořadatelům z TJ Jiskra Havlíčkův Brod, kteří pro nás připravili tento závod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit