8. závod DL – předvánoční

Máme tu čas adventní, období předvánočních příprav, očekávání, pro mnohé z nás také shonu, vánočních večírků, besídek či akademií. A v tomto čase máme také v kalendáři sobotu 16.12. vyznačenou červeně. OK Střelka, 8. DL, čas startu 14,00 až 14,30, místo: hřiště na Močítkách – Chýnov.

A tak hurá do sportovního, tentokrát o vrstvu více, předpověď počasí byla vzhledem k datumu milosrdná, ale v lese bývá přece jen chladněji než v ulicích města. Ještě termosku s čajem a vyrazili jsme. Na místo určení je to coby kamenem dohodil a zbytek došel pěšky. Pro první fázi ( do Chýnova ) jsme použili raději auto a zbytek došli pěšky. Z Chýnova po naučné stezce pod historickým železničním viaduktem – příjemná procházka. A za poslední zatáčkou už jsme uviděli první oranžovo bílý lampion, uslyšeli hlahol dětí …

Co nás tu čekalo? Tomáš s čipem, mapami, instrukcemi. Na výběr jsme měli jednoduchou trať pro začátečníky a děti s osmi kontrolami, které byly rozložené na hřišti a v blízkém okolí, takže vše na dohled. Další jednoduchá trať pro děti a méně zkušené závodníky, 6 kontrol v nenáročném terénu a 8 z první trati plynule navazujících. Třetí trať – těžší – pro zkušenější závodníky a dospělé. Vybral si určitě každý podle svých schopností. Závod byl rychlý, organizace skvělá, závodníci nadšení. V cíli nás čekalo milé překvapení – u vánočního orienťáckého stromečku Jana rozdávala účastníkům do 15 let diplomy a ceny, obojí bylo přijímáno se zjevným nadšením.

A bylo tu další zpestření závodu – účastníci se mohli přesunout do nedalekého útulného penzionu Pacovka na předvánoční posezení. Pro děti měla Klára připravenou spoustu materiálu na tvoření a děti se velice rády do těchto činností zapojily, stejně jako předtím do závodu.

Tenhle závod byl naším prvním, s 8-letou dcerkou s OB teprve začínáme. A bylo to velmi příjemné, trochu dobrodružství – vyrazit do neznámého terénu , radost, že jsme zdárně našly start :-), setkání se známými i novými lidmi, kteří mají společný zájem. Spousta nadšených dětí všech věkových kategorií, kteří s ohromným zápalem hledají jednu kontrolu za druhou a ta jejich radost, když se vše podaří.  A tohle všechno pro nás připravil Tomáš za vydatné podpory své rodiny, také Klára a možná i další, o kterých nevím :-). Všem patří díky za to, že jste věnovali svůj čas a úsilí na zorganizování téhle prima akce. Bylo to fajn a těšíme se na příště.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit