První oblast

Uplynulou neděli proběhly první dva závody oblastního žebříčku, kdy první z nich byl zároveň Mistrostvím oblasti ve sprintu.

Dvojzávod nás zavedl do pěkného prostředí města Tišnov, kdy zázemí pro závod nám byla místní základní školy v jehož areálu byl cíl dopoledního i odpoledního závodu. Zázemí, organizace i vlastní zajištění závodu bylo bezchybné.

Dopolední závod probíhal za chladného, zataženého počasí jižně od školy ve starší zástavbě města, kde bylo nutno realizovat delší oběhy uzavřených zastavěných bloků. Na trati bylo mnoho kontrol, které se nacházely nedaleko od sebe, často schované za rohem, zídkou apod, takže byly vidět po doběhnutí na místo kontrol. Navíc se trať i u dětských kategorií křížila. Sice s tímto typem závodů naše děti neměly žádnou zkušenost, ale i tak závod všechny prošly, i když občas něco chybělo. Pěkně závod zaběhla Nora, která skončila na šestém místě.

Rychle na oběd

Po dopoledním závodě rychle na oběd a už nás čekal závod odpolední. Počasí se úplně změnilo. Běželo se za slunečného a teplého počasí, zato silně fičelo.

Odpoledne probíhalo v severní části města (sídliště), kde byl prostor více otevřený, bez nutných dlouhých oběhů. Kontrol bylo na trati opět mnoho. Trať všichni lépe či hůře proběhli. Noře se povedlo zaběhnout na překrásném třetím místě. Po vyhlášení výsledků jsme pak mohli odjet domů s novými zážitky a zkušenostmi. Už jsem zvědav na GPS záznamy :-).

Sám i když přihlášen jsem na konec svoje závody neběžel i když mapy vyzvedl. Mohl jsem tak zabezpečovat plně naše nejmenší.

Po získaných zkušenostech v Tišnově nás čeká další zajímavé dobrodružství (kromě sobotní Dětské ligy), kdy tentokrát vyrazíme sbírat zkušenosti do Berlína na naše jarní soustředění. Kromě trénování a závodu se samozřejmě seznámíme i s vlastním městem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit