Po II. sezoně

Sedmým závodem DL byla letošní závodní sezóna téměř ukončena. Zbývá už je předvánoční závod Dětské ligy a Závěrka. Tréninky samozřejmě pokračují v tělocvičně.

Jak se nám v druhé sezóně vedlo? Proti loňské sezóně mnohem lépe a tak můžeme doufat, že i příští rok bude lepší.
Nevynechali jsme žádný oblastní závod a tak jsme se už naplno zapojili do oblastních soutěži.
Jak jsme si vedli na jaře si můžete připomenout zde.
V létě jsme uspořádali několik závodů (tábory, Mikrob, OB bruslení) a především letní soustředění s účastí na třídenních závodech. O celém soustředění si můžete přečíst zde.

No a pak tu byla podzimní část sezóny. I když na oblastních závodech jsme měli nižší účast než na jaře, celkově jsme si vedli lépe (i díky plnému počtu započítaných závodů).

Stále o sekundy těsně za bednou si především vyrovnanými výkony odnesla Zita v celkovém pořadí oblasti třetí místo a potvrdila na jaře vyběhnutou B licenci. Výborně zaběhla i republikové závody B, které byly v rámci oblastních závodů.
Další B licenci vyběhla Eliška. Celkově v oblasti třetí místo ve své kategorii bylo za její přístup zasloužené.
Výrazné zlepšení zaznamenala na podzim Nora . O jednu příčku ji sice B licence unikla. Jelikož letos běžela ve své kategorii prvním rokem, příští rok (pokud ji vydrží přístup) již bude jistě patřit k nejlepším a získání B licence nebude problém.
Nesmíme zapomenout ani na nejmenší. Výborně si vedla osmiletá Jolana, která na fáborkách celkově vyhrála. Příští rok to určitě zvládne bez pomoci fáborků, kde však už bude konkurence těžší.
Mezi chlapci se zatím nikdo k děvčatům nepřidal i když Vojta dokázal zaběhnout ve své kategorii na druhém místě.
Dále zůstává problém, že i ti šikovní na oblasti zatím moc nejezdí a vystačí si s Dětskou ligou.

Výborně si vedl i výběr oblasti do kterého se probojovala i Zita a dobře tak reprezentovala oddíl, Tábor i kraj.
Na Českém poháru štafet v Ještědské oblasti nejprve získala stříbro v první štafetě oblasti. Druhý den pak zaběhla s druhou štafetou (kterou rozběhla) na 6. místě. Ve vloženém sprintovém závodě Českého poháru jednotlivců doběhla na 7. místě (druhá z oblasti).
Na mistrovství ČR štafet a klubů se sice Zita do A týmu neprobojovala, ale i druhý tým si vedl dobře a nechal za sebou řadu štafet a družstev.

Na podzim někteří zavítali i do jiných oblastí. Dobře si vedla Nela a Aneta v závodě žebříčku B Čechy – západ. Objevili jsme se i na závodě v Moravskoslezské nebo Hanácké oblasti. Svého zástupce jsme měli i na MČR v horském OB (HROB).

No a na závěr Dětská liga a ostatní naše závody.
Jak jsem již zmiňoval výše, mnozí šikovní si zatím vystačí s DL a dalšími závody co pořádáme, což je škoda. Mnozí se sice ještě OB učí, ale někteří dokáží porazit i ty v oblasti běhající. Je pozitivní, že se zkušenější snaží v rámci DL běhat těžší tratě a tak můžeme doufat, že v příštím roce zkušenosti v oblasti zúročíme v hojnějším počtu.

Co se týče financování. Znovu se povedlo zajistit finance tak, aby oblastní závody byly pro děti bezplatné. Letos se nám poprvé povedlo proplácet na vybrané závody použití auta a ubytování při dvoudenních závodech.
Obě soustředění se také povedlo členům částečně hradit, stejně jako sportovní vybavení. Aktivní pak mohli, v rámci našich dlouhodobých soutěží, získat i zajímavé ceny.

Pro úplnost oddílové výsledky v oblasti.
Celkové můžete nalézt zde.

Celkově se běželo 6 závodů. Počítaly se 4 nejlepší závody. Kdo měl méně než 4 závody tak byl ve velké nevýhodě. Bylo jich méně než na jaře :-).

Kategorie poř./cel. v kat. Jméno Poč. záv.
D10N 1/7 Doleželová Jolana 5
D12 9/27 Plachá Nora 4
D14 3/22 Plachá Zita 6
D16 3/6 Čápová Eliška 4
D35 29/36 Vítovcová Radana 2
H10N 9/9 Krätzer Vojtěch 2
H12 19/21 Krätzer Matěj 2
H14 23/27 Krätzer Jakub 1
H35 6/39 Doležel Tomáš 5
OB je především levná a jedinečná zábava.

Za podporu děkujeme městu Tábor, Jihočeskému kraji, Ministerstvu obrany a Ministerstvu školství a dalším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit