Závěr oficiální sezony opět náš NOB

V sobotu jsme pořádali náš jediný letošní oblastní závod a tím i ukončili oficiální sezonu oblastního žebříčku – Ligy Vysočiny.

Již potřetí jsme se pustili do Mistrovství oblasti v nočním OB. Stejně jako loni i letos jsme využili k závodu Hutecký les. Mapa byla částečně rozšířená a aktualizovaná. Pro centrum závodu jsme využili lesáckou chatu. I když chata byla malá, jako zázemí pro noční závod byla vyhovující. Posezení u krbu přišlo závodníkům vhod, i když bylo chvílemi v chatě docela těsno.

Počasí nám přálo. Po intenzivním dešti z předešlého dne nebylo ani památky, pouze v lese bylo více mokro. Teplota byla na začátek listopadu slušná, navíc panovalo bezvětří.

Jelikož zázemí závodu bylo uprostřed lesa, mohli jsme start i cíl situovat přímo do centra a tak se nemuselo nikam dalece chodit. V lese na závodníky čekala noční klasika, kdy nejdelší trať měla téměř 10 km. Tu nejlépe zvládl dorostenec Michal N. těsně nad hodinu s více jak 16 minutovým náskokem před druhým nejrychlejším na trati. Celkem si noční závod zaběhlo 113 účastníků.

Na tři nejlepší v kategoriích do D/H35 čekal diplom, mistrovská medaile a něco sladkého k doplnění energie. U zbývajících veteránů byli vyhlášení pouze nejlepší.

Určitě si uznání zaslouží všichni účastníci žákovských kategorií a mladší, kteří většinou vyzkoušeli trať P1. V cíli je za odměnu čekal malý balíček sladkostí.

Jelikož dorostenci a starší z našeho oddílu startovat v oficiálním závodě nemohli, mohli si zazávodit napříč kategoriemi na trati P2, která skýtala maximální obtížnost.

Z našeho oddílu se tak mistrovství účastnili pouze žáci. Ve čtyřech žákovských kategorií jsme získali tři medaile o které se postarali naše děvčata. V kategorii D12 s velkým náskokem vyhrála Nela. V kategorii D14 pak s malým odstupem doběhla na druhém místě Elen a třetí místo obsadila Denisa.

Celkově šlo o vydařený závod, který proběhl bez jakékoliv finanční podpory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit