Jaro 2020

Posledním závodem s posezením byla ukončena letošní jarní část sezony. Jarní část sezony byla silně ovlivněna epidemií koronaviru.

Díky epidemii byla zrušena většina oblastních závodů včetně dvou, které jsme měli pořádat.

Když přišli vládní omezení, trénovali jsme ještě v tělocvičně. Jelikož jsme už do tělocvičny nemohli, začali jsme jarní tréninky v lese o něco dříve. A jak jarní tréninky probíhaly? Ráno se roznesly kontroly, které se na večer sebraly. Celý den si pak mohl každý trénink zaběhnout. Mapy každý našel na startu a čas se měřil pomocí mobilní aplikace „GPS Orienteering“. Z aplikace pak bylo možno stáhnou GPS záznamy postupů. Díky GPS záznamům jsme si mohli prostudovat chyby a srovnat s ostatními. Množství map, které se i v průběhu epidemie rozšiřovaly, nám umožnily uskutečnit každý trénink v jiném prostoru. Připomenout tréninky si můžete v záložce „tréninky“.

4. Dětská liga

Pro srovnání momentální výkonnosti nám pak sloužily závody „Dětské ligy“ a „Kufrování pro školáky“.

Poslední Dětská liga pak proběhla již v klasickém formátu za účasti přespolních orientačních běžců a mohla nám tak sloužit i jako srovnání před obnovenými oblastními závody. Oblastní závody proběhly tři a ve všech šlo o oblastní mistrovství (klasika ve Svratce, Krátká v Bílé u Jindřichova Hradce a sprint v Telči).

Vyhlášení Kufrování

Bednu pak získaly:
Klasika: D16 Eliška Č. – 3. místo
Krátká: D10 Nela L. – 3. místo
Sprint: D10 Nela L. – 1. místo

Pěkné výsledky pak předvedly (v závorce umístění v oblasti):
Jolana krátkou 5 (5), Nikola krátkou 5 (4), Nora krátkou 6 (4) a i přes 5 minutovou chybu sprint 8 (5), Aneta krátkou 8 (5) i sprint 7 (4), Eliška sprint 6 (4) a Zita sprint 7(5). Elišku a Zitu od třetího místa v oblasti dělily vteřiny. Na své možnosti pěkně běžel Jakub krátkou 18 (10) a Jan W sprint 14 (6). Pěkně běžel ve sprintu v HDR i Robin 7.

Robin – sprint Telč

Někteří umí i OB na kolech. Nela a Aneta, na MTBO závodech získaly druhé a třetí místo.

Teď už nás čekají především prázdniny a několik letních oddílových závodů. První nás čeká již 10. července. Na závěr prázdnin nás pak čeká oddílové soustředění. První půlku sezony si také můžete připomenout krátkým videem.

Nela – MTBO

Děkuji především těm, kdo se jakkoliv zapojil do přípravy tréninků a akcí. Děkuji také městu Tábor, Jihočeskému kraji a MŠMT za finanční podporu činnosti klubu, kde peníze směřují především do dětí nikoliv do předražených služeb. Především podpora Ministerstva školství ukazuje, že jde kluby podpořit podle vykonané činnosti a nikoliv jen podle fakturovaných částek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit