Závod u Černovic

Po dvou závodech Dětské ligy, závodě v Hradci a včerejším Kufrování nás čekal další závod, který proběhl nedaleko Černovic (za Chýnovem).

I když se závod dlouho tvářil, že bude oficiální oblastní, nakonec to byl další z řad veřejných akcí, i když letos první na kterém se běželo po kategoriích. Byla tak slušná účast a možnost srovnání. Škoda jen, že pořadatel nepřichystal i fáborkovanou trať.

Naše účast nebyla moc vysoká. Běželo nás osm z toho pouze pět žáků a dorostenců. Na trati jsme se však neztratili a naše mládež předvedla opravdu pěkné výkony. Výborně zaběhla Zita v našlapané kategorii D16 . V rychlém a orientačně jednoduchém závodě vyhrála a za sebou zanechala řadu A závodnic.

Stejně dobře zaběhla Eliška v kategorii D18. Tam to, ale stačilo pouze na druhé místo za výbornou závodnicí z Jindřichova Hradce. V kategori D10 skončila Jolanka na pěkném třetím místě. Jolanka navíc nastoupila s naraženou rukou a tak měla menší hendikep. V kategori D14 Nora skončila na neméně pěkném čtvrtém místě. Denisa v kategorii D12 také neběžela špatně, ale sedmi minutový kufr na šestou kontrolu ji připravil o možné třetí místo. Denisa nakonec doběhla šestá. Za zmínku stojí i suverénní první místo Fratiška v kategorii H10, se kterým se na oddílových trénincích občas můžeme také srovnat.

Uvidíme jak si povedeme na oblastních závodech Vysočiny, kde bude konkurence vyšší.

K trati. Mohu posoudit pouze dle své kategorie H35, ale po nahlédnutí do dalších kategorií se kontroly často využívaly.

Závod byl rychlý v pěkném lese na sedící mapě. Stavba mi však přišla jednoduchá (bez výrazné volby) a nutnosti přesného čtení mapy. Obzvláště jednoduché postupy na kontrolu byly ty, které bylo možno vyhledat od kontroly předešlé pohledem. Dohledávky byly až moc jednoduché jak umístěním kontrol tak jejich viditelností. Dobrou viditelnost navíc umocňoval vysoko umístěný červenobílý fábor u kontroly (nešlo o nočák). Arnoštův závod u Čiměře mě mnohem více mapově potrápil navíc jsem musel být pořád ve střehu a číst mapu. Tento závod určitě sedl rychlím běžcům mezi, které jsem se nikdy nepočítal. Já raději to „orientační“ než „běh“.

Celkově to byl, ale závod vydařený. Pěkně rychlí a za ideálního počasí. Povedená mapa vytištěná na pretex, jak se stává standardem i na malých závodech. Někdy mi však připadá, že si pořadatelé hodně ulevují v souvislosti s COVID. Jelikož se závod připravoval a celou dobu tvářil jako oblastní včetně ceny startovného, nevyhlašovalo se (což je pochopitelné). Balená voda v cíli by však asi nikoho nezabila, obzvlášť když se na startu pohybovaly čtyři pořadatelé.

Příští pátek nás čeká nočák, kteří zkusí asi jen ti odvážnější. Ostatní mohou vyzkoušet stejnou trať za denního světla, Zde konkurence bude ještě nižší, ale každý bude mít možnost vyzkoušet to nejtěžší, orientaci v lese za tmy. Samozřejmě i na nočáku nebudou chybě pěkní ceny pro všechny účastníky do 18 let. Na ty co si troufnou za tmy čeká noční prémie. Navíc se bude bojovat o loňské medaile z mistrovství oblasti NOB, které neproběhlo. Šance tak vybojovat medaili oblastního přeboru je vyšší než obvykle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit