Soustředění Čeřínek

O víkendu proběhlo naše podzimní soustředění.

Ubytování super, především velká společenská místnost byla výtečná a posloužila nejen účastníkům soustředění, ale všem co přijeli na sobotní oblastní závod, kde jsme měli základnu jen 500 metrů od centra. Nechyběl ani často využívaný stolní fotbálek.

Ale po pořádku. Po příjezdu v pátek a ubytování jsme si udělali rozbor letošní sezóny nad mapami. Stihli jsme i stolní OB, který si vyzkoušeli i další, v sobotu po příjezdu na oblast.

Sobota dopoledne oblastní závod. Start byl bohužel od centra na druhou stranu, takže jsme to měli trochu dál. Zato jsme si mohli v klidu připravit popisy na stole v zázemí naší základny. Kolem naší základny vedla dokonce fáborková trať. Při závodě jsem zjistil, že i jeden můj postup. Kdybych to věděl mohl jsem si připravit občerstvení 🙂

Oblastní závod byl tentokrát obtížný a navíc pro všechny z nás šlo o nový terén, i když je to na Čeřínku velmi proběhané. O to více jsou cenná medailová místa. Nela, Zita – ve svých kategoriích první a Eliška – druhá. Ve veteránech jsme také zvládli jedno druhé místo – Tonda. První svůj závod výborně zvládl na prvním místě David, i když zatím na trati pro příchozí.

Po závodě jsme vyrazili na oběd do nedaleké restaurace a po prostudování postupů jsme mohli vyrazit na zajímavé kontroly dnešního závodu a poučit se z chyb v reálu.

Po rozboru v terénu část účastníků odjela. Po večeři, hned jak se setmělo, jsme se ještě šli společně podívat na pár kontrol v lese, tak abychom si vyzkoušeli jak se v noci lehce hledají.

Poté jsme se věnovali už jen stolním hrám a zaběhli si e-orienťák, který byl hodně vyrovnaný. Společnost nám dělala tygřík – velice přítulná kočka na základně žijící.

Nedělní ráno byl připraven jeden trénink. Postupy vedly tak, abychom si procvičili azimut, průchod nepřehledným terénem, dohledávku i vrstevnice. Jelikož při postupech nešlo skoro využít cest, byly zaběhnuté časy velmi pěkné – především u těch mladších.

Po tréninků se už jen uklízelo, oběd, rozloučení s tygříkem a cesta domů. Na závěr ještě poděkování SJI za pěkné závody a poskytnutí mapy.

Fotky jsou k nahlédnutí na rajčeti.

Výsledky
Stolní OB a nedělní dopolední trénink zde
Mezičasy stolního OB pak zde. Někteří měli chybu tak budou až na konci. Počítají se jen první pokusy.
Oblastní závody pak zde

E-orienťák
Jolanka 2:48
Tomáš 3:16
Tonda 3:18
Aneta 3:20
Honza 3:25
Martin 4:22
Nela 4:37

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit