Náročný závěr měsíce

Závěr měsíce října byl náročný, kromě běžných tréninků jsme nejprve připravili klubové štafety dvojic.

U štafet je příprava o něco náročnější a také vlastní průběh je organizačně těžší. Navíc štafety probíhali hned po podzimním soustředění. V den štafet sice silně foukalo, ale naštěstí se odpoledne vítr trochu uklidnil a tak mohli štafety začít. Celkem každá štafeta běžela čtyři okruhy, dva těžké a dva lehčí. Štafety se rozdělily z účastníků do 18 let tak, aby byly maximálně vyrovnané. Nakonec však i tak byly rozdíly veliké i když po prvním okruhu to vypadalo trochu jinak.

Štafety vyhrála Zita s Aničkou. Především Anička zvládla své okruhy hodně nad očekávání a předběhla v součtu všechny své starší a zkušenější soupeřky.
Druhá doběhla dvojce Eliška, Elen. Třetí místo si odnesli Honza W. s Jolankou.
V štafetách starších vyhrál Martin W. společně s Davidem před dvojicí Mrtin P., Radim. Štafety podpořilo město Tábor a tak ceny byly velice bohaté.

Poslední říjnový víkend nás pak čekalo Mistrovství oblasti v nočním orientačním běhu, které jsem pořádali.
Krásné zázemí pro závod nám poskytla samota U houpacího koně. Za vstřícnost majiteli hodně děkujeme, zázemí se účastníkům velice líbilo. Vlastní závod proběhl na kompletně aktualizované mapě Soukeník, na které se ještě žádný oblastní závod neběžel. Běžela se pouze ve výřezech mapy Dětská liga. Od poslední Dětské ligy se však hodně změnilo. Těžba dřeva i nové oplocenky les částečně proměnili, navíc terén v noci vypadá úplně jinak a orientace je hodně ztížena.
Nakonec závodu účastnilo pěkných 54 závodníků. Účast by byla asi o trochu vyšší, kdyby dopoledne neprobíhal oblastní závod na klasické trati. Tratě nočního závodu se staví délky jen o něco málo kratší než klasiky a tak ti co zvládli oba závody měly velmi náročnou sobotu.

Potěšit tak mohly zajímavé ceny. Mistrovství totiž podpořil Jihočeský kraj. Ceny byly tak pro všechny medailisty oblastního mistrovství. Oceněni byli také všichni závodníci do 18 let, kteří si do lesa za tmy odvážili. Než došlo na vyhlášení mohl si každý uvařit čaj nebo kafe a probrat v pěkném zázemí své postupy se soupři.

Naše bilance na poslední mistrovství byla také pěkná. Zita, Nora a Honza W ve svých kategoriích vyhráli, pro druhé místo si doběhla Eliška a bronz si odnesl Toník s Anetkou.

K těmto pěkným výsledkům musíme připočíst i pěkná umístění v posledních oblastních závodech. Z Dalešic přivezly Zita a Eliška první místa. V sobotní klasice před mistrovstvím v NOB u Landštejna pak Nora, Eliška a Zita vyběhla druhá místa. Za zmínku stojí i závody mimo naší oblast. V Jihočeském oblastním závodě u Strakonic dokázala Eliška vyhrát mezi dospělými v kategorii D21 (v naší oblasti běhá zatím jen D18). Zita v tomto závodě vyzkoušela místo D16 kategorii D18 a také vyhrála. Ve své běžné kategorii D14 pak vyhrála i Nora. Na krátkém nočním závodě Jihočeské oblasti nedaleko Tábora doběhla Nora (účastnila se jediná z našeho oddílu) v kategorii D16 na druhém místě, těsně za soupeřkou z naší oblasti.

Velmi pěkně zaběhla Anetka i Nela na velmi nabytém oblastním závodě Pražské a Středočeské oblasti. Nela nakonec osmá (z 29), na bednu ji chyběla minuta a kousek. Aneta vyzkoušela D14 (místo D12) a bylo z toho slušné 29 místo (z 44).

Na závěr pak zmíním Mistrovství ČR štafet. Eliška, Zita a Míša (SJH) svůj závod zvládli na jedničku. Celkově v kategorii dorostenek (D18) pěkné 32 místo.

V listopadu nás čeká pouze jeden oblastní závod a pak už ty nesoutěžní jako naše Dětská liga v Chotýšanech nebo Kufrování pro školáky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ubytování na OB mapě

Stříbrné Hutě

Závody

Podpořili nás

Kontakty

Mail: ob@okstrelka.cz
Mob.: 777 603 927

Přihlásit